Maten

Mitas Mat är smakfull nyttig färdigmat som är tillagad utan tillsatser och på bra råvaror. Vi använder svenskt kött och Bjärefågels kycklingen som idag är den enda som är cerfificerad, våra stärkelsrika kolhydratsblandningar såsom quinoamix med lupinbönor , naken havre, triss i korn, hela korn, bönor o linser m fl kommer också från våra duktiga svenska odlare/bönder. Vi använder färska grönsaker och med sous vide tekniken blir dom mer näringsrika, krispiga och smakfulla. Vi tillagar all vår mat med enbart svensk rapsolja och kallpressad oliv och kokosolja och en stor portion kärlek. Sen har jag valt att enbart ha en etikett med innehåll på påsen och det är för att jag vill att du ska se vad du köper och sen vill jag spara på moder jords resurser, inga onödiga förpackningar som bara kastas. Att sen maten har en lång hållbarhet (30 dagar) efter tillagning i kyl och kan även frysas utan att det tummas på kvaliten gör ju inte allt sämre precis. Allt för hälsan och miljön. Ett klimatsmart koncept helt enkelt.   

Tillagning, smak och näring

Mitas Mat är tillagad med sous vide tekniken vilket betyder vaccum och vattenugnar, den tekniken är inte ny på något sätt utan har funnit många år i restaurangköken. Det är en skonsam tillagningsmetod som gör maten lite mer smakrik. Maten tillagas på låg värme i sin vacuum-förslutna förpackning. där inga bakterier eller syre kommer in. På så vis får maten en hållbarhet på 30 dagar i kylskåp, nu är det enkelt att ha hälsosam mat lätt tillgänglig.  
Mita kom på denna innovation för att hon såg hur mycket det lämnades på tallriken på GI Boden och när hon frågade varför så kunde svaret bli går på diet eller intollerans. Sen lever  många idag i singel hushåll och det blir inte av att laga all mat från grunden. Nu med att ha Mitas färdigmat i kylen gör att du enkelt o snabbt kan få ihop en bra måltid.
Vi har bara en kropp och den ska vi vara rädd om, den är mjukvara och behöver bra bränsle för att hålla sig frisk. 

Information om plasten

Plasten som används i våra produkter uppfyller alla EU-krav för direktkontakt med livsmedel. Den uppfyller också BRC Globala standarden för livsmedelssäkerhet (på engelska Global Standard for Food Safety) som har utvecklats av British Retail Consortium (BRC), som är en organisation för de största detaljhandelskedjorna i Storbritannien. Standarden är godkänd av detaljhandelsorganisationen Global Food Safety Initiative (GFSI). Mat kan tillagas i plasten i temperaturer upp till 100°C och max 2 timmar. Plasten tål frysning ned till – 40°C.

Fyll på med rätt bränsle

MAT är kroppens elixir (undermedicin) så det är viktigt at ge kroppen av alla byggstenar inte hoppa över något eller överdriva något utan ge kroppen ren bra mat gjord från grunden.
Kan vi köra bilen utan bensin? Nix den kräver rätt breänsle för att kunna köras, tyvärr kör vår kropp på ändå men til slut så blir det vår hälsa som får betala kalaset. Vi måste ge kroppen vad den vill ha helt enkelt (läs mer under KROPPENS BYGGSTENAR). Mitas Mat passar till alla möjliga olika måltider – liten som stor, lunch som middag. Du väljer själv precis vad och hur mycket du vill ha och nu kan du ju även kompletteras upp en tidigare måltid där det kanske saknas något. 
Allt för hälsan