Om Mita

Det här är historien om Mita Magnusson, grundaren till Mitas Mat.

Det började 2001 med att jag lärde mig vikten av att äta ren o bra mat, rasade i vikt, fick ordning på min mage och min exem, mådde kort och gott riktigt bra.
Jag skrev den första kokboken som var inriktad enligt GI metoden. Jag öppnade GI Boden 2002 och utbildade jag mig till kostrådgivare. 2005 köpte jag ett EU godkänt produktionskök i Vällingby och började leverera färdiga matlådor till dagligvaruhandeln som NK, ICA; COOP och lagade allt till GI boden och deras catering uppdrag m fl. 
Våra matlådor var dom enda då som innehöll mycket protein, långsamma nyttiga kolhydrater som quinoa, hela dinkelkorn, tillagade grönsker och såser på¨yoghurt. Jag brinner för allt som rör kroppen och hälsan, vi måste ge kroppen bra och nytttig mat, livet är kort och vi blir liksom inte yngre. Tänk på att insidan är blind den har ingen aning om vad som kommer utan får bara tacka och ta emot det som kommer och gör adet bästa av allt. Vi har inte fått något nytt organ som tar hand om dom nya konstigheter som finns i mycket idag. 

När jag stod och packade matlådorna sa jag till min personal vem är jag som ska välja innehållet det borde ju alla få välja själv och med min erfarenhet från GI Boden ville jag nu hitta en lösning. Men det var som sagt inte lätt men skam den som ger sig.så nu efter 18 år finns nu mitasmat - singelpac, det är ett färdigmats koncept som är variationsrikt och att du kan följa ditt sinne vad du är sugen på för stunden. 

Tro mig men jag har försökt att hitta samarbetspartners men jag lyckades inte hitta någon och eftersom jag är petig med innehåll också så till slut gav jag upp och letade istället efter maskinerna så jag kunde fixa själv.
25 november 2022 slog jag upp dörren till min take it away butik som ligger på Södra Kungsvägen 59, Lidingö. Här tillagas maten som både är hållbar, smakfull, näringsrik och enkel att värma. Maten tillagas från grunden och utan tillsatser, vi jobbar med svenska odlare/bönder. Maten kan även frysas så minimalt med svinn. Förutom att du kan komma och handla i butiken kan man få maten levererad till sin dörr om du bor inom Stockholm och Göteborgs län. Du beställer via webbshopen mitasmat.se.

Nu siktar jag mot slutmålet och det är att öppna den första hälsosamma fastfood restaurangen vilket jag hoppas ska bli verkligenhet under 2024.
Här ska vi fylla kalorierna med näring och nyttigheter.

Man blir och mår det man äter så se till att ge din fina maskin bra ren mat.

Allt gott

Mita